Yatırım Adası Muhteşem Bir Proje

alkimoberon

 


Kültür Şehri Trabzon

Trabzon bir kültür şehridir. Trabzon bir turizm şehridir. En son mütekabiliyetten sonra Arap ırkının buralara göç etmesiyle bunu anlayabiliriz. Turizm bu şehri, bu bölgeyi uçuracak. Buna Antalya bölgesinden örnek verecek olursak, birçok tatil köyü ve oteller var.

İnanılmaz bir turizm potansiyeli var. Her yıl milyonlarca insan gelip, memnun kalarak ayrılıyor ve ülkeye para bırakıyor. Ülkemiz de ekonomik olarak kazanç sağlıyor. Bölgemizde bu tür yatırımlar yeni yeni artmaya başladı. Antalya bölgesi yazın turist kazanıyor. Ama ilkbahar ve sonbaharda şirketlerin veya başka alanlardaki sektörlerin konferanslarına ev sahipliği yapıyor.

Kongrelere ev sahipliği yapmasının tek nedeni kongre salonlarının olması ve otellerin fazla olmasıdır. Trabzon’un da turizm şehri olabilmesi için bir altyapısının olması gerekiyor. Bence sanayi ile
ilgili yapılan yatırımlar yerine turizme yapılan yatırımlar olmalı. Şehrimize ve bölgemize çok daha faydalı olacağına, katkı sağlayacağına inanıyorum.

Yatırım Adası Muhteşem Bir Proje
Yatırım adası bence harika bir proje, organize sanayi bölgelerine demir yolu bittikten sonra ağırlık verilmeli diye düşünüyorum. Ama Arsin’deki yatırım adası bence muhteşem bir proje. Çünkü orada bildiğiniz sanayi değil, teknoloji sanayisi olacak. Lojistik merkez olacak. Yepyeni çağdaş bir liman olacak Trabzonda.


Evet, turizmdir. Bölgede sağlık turizmi de gereklidir. Otel turizmi gibi sağlık turizminin de altyapısı olmalı. Sağlıkla ilgili, hastanelerle ilgili bir plan yapılmalı. Hastanelere şehir dışından ve yurt dışından gelen hastaların konaklayacağı çeşitli organizasyonların altyapısı hazırlanmalı.

Araplar gezmeye geldiğinde hastalandıklarında bırakın devlet hastanelerini, özel hastanelere gitseler dahi yabancı dil bilen personel yok. En azından bununla ilgili bir altyapı hazırlansın. Sonuç olarak Trabzon’un elinde Trabzonspor gibi bir marka zaten var. Bu markanın yanına ‘Turizm Şehri Trabzon’ markasını da ilave edebilirsek şehrin gelecekteki sanayisini de oluşturmuş oluruz.

Trabzon’da Bazı Şeyleri Kurgulayıp Yapmak Zor Oluyor
Bunların yanında Akyazı Stadyumu’nun yanındaki 200 dönümlük alana Şehir Hastanesi Projesi kurulacak. Bu, sağlık turizmi için, gelecek için çok büyük ve önemli bir proje. Trabzon haber ; kongre, sempozyum şehri diyoruz ama Trabzon fuar şehri de olabilir. Trabzon’da bazı şeyleri kurgulayıp yapmak zor oluyor. Trabzon’da turizmin kalkınması için DOKA ve TKDK’nin verdiği çeşitli destekler var.

TKDK, Trabzon’u kalkınma alanı içerisine almış fakat Gümüşhane’yi ve Bayburt’u kalkınma bölgesi içerisine almamış. Böyle bazı stratejik hataların azaltılması gerekir. Bir diğer hata da yeni yapılacak Zigana Tüneli’ni Trabzonluların hiç konuşmuyor olmasıdır. Sadece Gümüşhane’yi ilgilendiren bir yatırımmış gibi davranılıyor. Bu ve buna benzer davranış ve hatalardan kurtulmak gerekiyor.

Yorum Gönder

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.