Dumansız mangal nedir?
Dumansız
mangal, yeni nesil teknoloji ile yapılan ve pil veya elektrikle çalışan bir
ızgara çeşididir. Eti daha hızlı pişirdiği için son yıllarda kullanım
oranı artmıştır. Havmak Makine Teknolojileri tarafından yürütülen
araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda dumansız mangal ürünleri
ticarileştirilmiştir. Pişirirken yiyeceklerden damlayan yağ, yüksek
sıcaklıklara ulaştığında yanar. Yanan yağ, sıvıdan gaza geçerek duman
oluşturur. Duman genellikle yanmış yağ ve aerosollerden oluşur.
Filtre sistemi, çalışma sırasında bu yağları ve aerosolleri tamamen yoğuşturur,
sıvılaştırır ve haznede toplar.
Dumansız Mangal’ın kurulması gerekiyor mu?
Ev modeli
hiç kurulum gerektirmez. 220 V güç kablosunu prize takmak dumansız ızgara
için ihtiyacınız olan tek şey. Fan veya filtre aydınlatması gibi
özellikler güç kartı üzerinden kontrol edilebilir. Home modeli birçok
elektronik bileşen içerdiğinden yağmur, kar ve dolu gibi dış hava koşullarından
korunmalıdır.
Ayrıca
Eco-Purge filtrelerinin değiştirilmesi gerekmez. Kullanma kılavuzunda
belirtilen noktalar dikkate alınarak yıkama işlemine tabi tutulması
yeterlidir. Böylece dumansız mangalınızı uzun yıllar kullanabilirsiniz.
Balkonda mangal yasak mı?
Dairede
ızgara yapmak gibi özel olarak tanımlanmış bir yasak yoktur. Ancak Kat
Mülkiyeti Kanunu'nun 18. maddesine göre daire malikleri, dairenin bağımsız veya
ortak alanlarını kullanırken birbirlerine müdahale etmemelidir. Bu
kapsamda değerlendirilirse apartmanda mangal yapmak yasaktır.
Dumansız mangal ne kadar elektrik kullanır?
Şömine
ızgarasının aydınlatması, filtre sistemi ve emiş motoru saatte 150 watt (0,15
kW) gibi düşük bir enerji tüketir. Elektrikli ızgara hesaplamadan hariç
tutulur.
Kaynak: https://havmak.com/